Home

Sunday, April 24, 2011

Expert vs Amateur














Kamsky













Naroditsky


 Πρωταγωνιστες ειναι ο Γκατα Καμσκυ (2733) εναντιον του Ντανιελ Ναροντιτσκυ (2438)στο Πρωταθλημα των Ηπα που διεξαγεται αυτες τις ημερες.
Ο Ντανιελ ηταν φανερο πως πηγαινε για την ισοπαλια κανοντας συνεχεια αλλαγες κομματιων. Αυτη ειναι μια εσφαλμενη στρατηγικη ειδικα εναντιον ενος καλυτερου παιχτη, την οποια επισημαινουν και ολα τα βιβλια στρατηγικης.
Ο λογος ειναι απλος: η πλευρα που κανει αλλαγες κομματιων παιζει παθητικα, δεν την ενδιαφερει τιποτε αλλο και για να επιτυχει τις πολυποθητες αλλαγες συναινει σε μικρες ποζισιονελ παραχωρησεις που κανουν τη θεση της ολοενα και πιο παθητικη.
Η τιμωρια συνηθως δεν αργει να ερθει οταν ο αντιπαλος απο την καλυτερη θεση και μαλιστα χωρις ρισκο αρχιζει να πιεζει και να εχει την πρωτοβουλια.
Στην παρτιδα οταν ο Καμσκυ εξαπελυσε την αντεπιθεση του στην πλευρα της βασιλισσας τα πραγματα εγιναν δυσκολα. Αυτο συνεβη γιατι τα κομματια του μαυρου ηταν πολυ καλυτερα τοποθετημενα και μολις ανοιξε η πτερυγα της βασιλισσας διεισδυσαν στο κεντρο με αποφασιστικο αποτελεσμα. Ολα αυτα συνεβησαν χωρις το παραμικρο ιχνος αντιπαιχνιδιου απο τη μερια του λευκου.
Ηταν σαν ο μαυρος να κανει ασκησεις επι χαρτου...

γραφικα θα το αναπαραγαμε ως εξης:

Ο μαυρος χασμουριοτανε....

Μεχρι που εξαπελυσε την αντεπιθεση του!

Και εφαγε το μικρο ποντικακι!

























σχολια Ν Τεπελενης

No comments:

Post a Comment