Home

Tuesday, May 10, 2011

Το σκακι ειναι δυσκολο ακομη και για τους 2700+





















Στο προσφατο ματς διεκδικητων ο Καμσκυ














απεκλεισε τον Τοπαλοβ













με 2,5- 1,5. Στην τελευταια και τεταρτη παρτιδα του μινι ματς , ενω ο Καμσκυ προηγουνταν με ενα ποντο ο Τοπαλοβ εβγαλε καλυτερη θεση με τα λευκα και συνεχισε να τη βελτιωνει. Ο Καμσκυ σκεφτονταν ολο και περισσοτερο μεχρι που εμεινε με πολυ λιγο χρονο μερικα δευτερολεπτα για 2 κινησεις και τοτε εκανε το μεγαλο λαθος.
Η θεση που προεκυψε ηταν απολυτα κερδισμενη για τα λευκα με διαφορους τροπους
Ο Τοπαλοβ επρεπε να βρει εναν απο αυτους με πολυ χρονο στο ρολοι του.

Επιβεβαιωσε ομως πως ηταν ενα φαντασμα μονο του παλιου του εαυτου 














αφου οχι μονο δεν βρηκε τον τροπο και μαλιστα τουλαχιστον τρεις φορες που του δοθηκε η ευκαιρια ,αλλα επετρεψε τοσο πολυ αντιπαιχνιδι που η παρτιδα οδηγηθηκε στην ισοπαλια και ο Καμσκυ τον απεκλεισε. Οπως δηλωσε και ο ιδιος " αν καποιος σε αυτην τη θεση με τα λευκα και χρονο στο ρολοι δεν μπορει να την κερδισει τοτε δεν αξιζει να προκαλεσει τον παγκοσμιο Πρωταθλητη!
Ας ελπισουμε οτι ο Βουλγαρος super GM θα ξαναβρει συντομα τη φορμα του.



























σχολια Ν Τεπελενης

1 comment:

  1. Δεν είναι να βρει την φόρμα του… Δεν θα την βρει ποτέ! Το θέμα είναι να βρει τα λάθη του και να τα διορθώσει!
    Καλά εκεί στην Βουλγαρία δεν διαβάζουν καθόλου σκάκι; Καθόλου ιστορία; Μόνο ανάλυση με τον υπολογιστή;
    Τι ήταν αυτό το μεγάλο ροκέ που έκανε στην δεύτερη παρτίδα; Δεν διαισθάνεται τον κίνδυνο; Η αντικειμενικότητά του είναι υπό του μηδενός!
    Συγκρίνοντας το στυλ του Τοπάλοβ με αυτό του Κράμνικ Ένα μόνο μου έρχεται στο μυαλό… Το μάτριχ και ο Νιο με τον Σμιθ…. Όπου και οι δύο βρίσκονται στο άκρο μιας ζυγαριάς και είναι εντελώς αντίθετοι άνθρωποι! Έτσι και ο Κράμνικ, σταθερός όσο δεν πάει, ενώ ο Τόπι ριψοκίνδυνος σαν κασκατέρ! Καλά αν ο Τόπι δεν ήταν σκακιστής σίγουρα θα ήταν κασκατέρ και θα έκανε επικίνδυνα πράγματα…
    Καλά να πάθεις φίλε μου Τοπάλοβ! Δυστυχώς το σκάκι είναι αρκετά πλούσιο… Εκτός από την δυναμική των κομματιών υπάρχει και το υλικό πλεονέκτημα…
    Ο Μποτβίνικ έπειτα από το ματς που έχασε από τον Ταλ έκατσε και διάβασε, μελέτησε και ξερίζωσε τις κακές του συνήθειες!! Εσύ πάλι, φίλε Τόπι, προσπαθείς με τον ίδιο τρόπο, με το ίδιο στυλ, λάθη αδυναμίες και θετικά σημεία, να πετύχεις διαφορετικό αποτέλεσμα! Ε με απλά λόγια έχεις μια τάση προς την σχιζοφρένια….

    ReplyDelete