Home

Wednesday, April 27, 2011

Κωμικοτραγικες στιγμες απο το Πρωταθλημα των ΗΠΑ!










Gm Kamsky


                                                       
                                         










  Gm Shankland




Στο πρωταθλημα των ΗΠΑ στους ημιτελικους συναντηθηκαν ο Καμσκυ εναντιον του Σανκλαντ. Το ματς των δυο παρτιδων εληξε με νικη του Καμσκυ ο οποιος προχωρησε στους τελικους. Η παρτιδα οπου συνεβησαν διαφορα κωμικοτραγικα ειναι η πρωτη του ματς.
Στην παρακατω θεση ο Σανκλαντ μπερδεψε την προετοιμασια του και οτι ειχε στο λαπτοπ του αναλυμενο και μαλλον δυσαρεστησε και τον αναλυτη του Gm Χαμερ και αφησε το χτυπημα Ιγ5 που ισοφαριζει τελειως για τα μαυρα.




Αυτο τον εκανε να μιλησει για επιπεδο παρτιδας κατω του 2400 και οχι επιπεδο ημιτελικων πρωταθληματος των ΗΠΑ.
Στη συνεχεια ο Καμσκυ θυσιασε το κομματι του στην παρακατω θεση αντι να παιξει κατι πιο απλο και μιλησε για ψυχολογικη παγιδα που του εστησε ο Σανκλαντ , αφου νομιζε πως ηταν καλυτερος μετα το Ιγ5 και οτι η θυσια Αθ3 ειχε επισης ξεφυγει απο τον Σανκλαντ.
Το ιδιο νομιζε και ο Σειραβαν οτι η θυσια Αθ3 κερδιζει για τα μαυρα.






Εκει ο Σανκλαντ επαιξε καλυτερα απο τον Καμσκυ και τον Σειραβαν και εφτασε στην παρακατω θεση στην οποια εκανε ισοπαλια προτεινοντας αλλαγες πυργων.
Ο Κασπαροβ σχολιαζοντας απο το ιντερνετ και ο οποιος προπονει ενα group απο ταλαντουχους παιχτες συμπεριλαμβανομενου και του Σανκλαντ δυο φορες το χρονο, ειπε πως ο Σανκλαντ εχασε μεγαλη ευκαιρια να πιεσει για νικη και οτι μετρουσε πιονια αντι να μετραει κομματια!
Ο Καμσκυ προτεινε μια δυνατη συνεχεια για τα λευκα και οταν ο Σανκλαντ πηγε για την ισοπαλια αντ αυτου τοτε καταλαβε πως μαλλον εχει προβληματα στο φιναλε γεγονος που αξιοποιησε στη δευτερη παρτιδα για να τον κερδισει.



























σχολια Ν Τεπελενης

No comments:

Post a Comment